
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z serem ricotta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
300 g mąki pszennej
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g cukru
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
3 jajka
-
50 g mleka
-
300 g sera ricotta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294.1 kcal /
1231.4 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
40.5 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska