Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 400 g de chou vert frisé, taillé en fines lanières
- 80 g de carotte, coupée en bâtonnets
- 100 g de courgette, coupée en dés
- 50 g d'échalote, coupée en deux
- 10 g de beurre doux
- 100 g de vin blanc sec
- 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 120 g de crème fraîche épaisse
- 1 c. à soupe de persil frais, ciselé
- 1 dose de safran en poudre
- 1 pincée de poivre moulu
- 8 vol-au-vent, prêts à garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1285 kJ / 308 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alicuit de canard
1 godz.
Lasagne de poisson aux asperges et poireau
1 godz. 30 min
Carré feuilleté aux champignons
1h 45min
Tarte fine aux sardines
45min
Bœuf à la ficelle
1h 5min
Mini-tourtes agneau aubergine
1 godz. 30 min
Sardines à la corsica
50min
Aillade de veau
1 godz. 30 min
Tomates farcies au poisson
1 godz. 10 min
Chou farci au haddock
1 godz.
Pâté de lapin en croûte
5 Std. 30 Min
Matelote de poisson au Riesling
13h