![Uova alla scozzese (Scotch eggs) Uova alla scozzese (Scotch eggs)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7ee47097bf01c264838a25300e907894/Derivates/380766e9aa700b541956e8e0ef54403e477f8ed2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 uova di quaglia
- 1000 g di acqua
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di carne trita di maiale
- 5 g di zucchero di canna
- 15 g di salsa Worcestershire
- 15 g di senape
- 3 g di sale + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 3 g di paprika dolce
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 uova
- farina tipo 00 q.b.
- pangrattato q.b.
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 994 kJ / 238 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 274.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gamberi e calamari speziati
20 Min
Bortellina
30 Min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 Min
Uova alla triestina
30 Min
Cheesecake al cioccolato al Varoma
1 Std.
Crema al limone con fragole
30 Min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 Std.
Cotolette di spinaci
1 Std.
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Pici all'etrusca
1 godz. 45 min
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Risotto alla carbonara
2 godz.