![Tramezzini al pesto di spinaci Tramezzini al pesto di spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fdb4be85-e758-4f67-938a-fe992438035d/Derivates/53401665-f3bb-4ce4-be9b-0bb31f28a180.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
- 70 g di burro a pezzi + q.b.
- 500 g di farina manitoba + q.b.
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 150 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di anacardi tostati, non salati
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- insalata, a piacere
- verdure miste (es cetriolo, peperone rosso e giallo, zucchine, olive...)
- 1 - 2 uova sode, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2801 kJ / 669 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 506 mg
Alternatywne przepisy
Hummus di ceci neri
1h 30min
Dalgona coffee alla crema di whisky
15 Min
Crackers integrali con crema di avocado
3h
Risotto mantecato alle spezie e mandarino di Antonia Klugmann
3h 30 min
Couscous di cavolfiore
Ninguna valoración
Pasta con cavolo rosso e pistacchi (senza glutine)
50 Min
Crêpes alla soia (vegan)
35min
Cioccolato tritato
5 Min
Burrito saluto al sole (di Sorelle Passera)
1 Std.
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1h 30min
Cottura del bulgur a grana media
35min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 Min