Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote
- 3 brins de persil plat frais
- 2 branches d'estragon frais
- 3 œufs
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- du sel
- piment d'Espelette
- 400 g de poisson blanc déjà cuit
- 10 g de beurre
- 300 g de bisque de homard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1538 kJ / 367 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poisson
45 min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55min
Petit flan de la mer en cocotte
40min
Terrine de poisson
1u.
Bavarois d'asperge
15min
Soufflé de crabe aux fines herbes
55min
Feuilleté au crabe
1u. 20min
Cassolettes de saint-jacques
30min
Clafoutis au thon à la tomate
45 min
Terrine aux deux poissons
1u.
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45 min
Pain de saumon, crème citronnée
6h 15min