Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 800 g de pommes de terre, bleues, à peu près de la même taille
- un peu d' huile de friture
- 10 tranches de boudin noir (env. 200 g)
- 10 tranches de cervelas lyonnais (env. 200 g)
- 200 g de petits pois surgelés, décongelés
- ½ bouquet de persil frais, effeuillé
- 150 g de babeurre
- ¾ c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- 200 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min
Carottes glacées au miel
1u. 20min
Salade de poivrons
20min
Nouilles chinoises aux légumes (plat végétarien)
40min
Nouilles chinoises aux légumes et filet de porc
50min
Mille-feuilles
2h 25min
Citronette et vinaigrette
10min
Tarte flambée vaudoise
1h 30 min
Farfalle asperges, lardons et safran
35min
Boulettes de viande à la sauce espagnole
55min
Gratin de quinoa et brocolis
1h 10min
Pain paysan
3h