Pommes de terre bleues-crème de petits pois

Pommes de terre bleues-crème de petits pois

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 800 g de pommes de terre, bleues à peu près de la même taille
  • un peu d' huile de friture
  • 10 tranches de boudin noir (env. 200 g)
  • 10 tranches de cervelas lyonnais (env. 200 g)
  • 200 g de petits pois surgelés décongelés
  • ½ bouquet de persil frais effeuillé
  • 150 g de babeurre
  • ¾ c. à café de sel
  • ½ c. à café de sucre
  • 200 g de crème acidulée, 20 % de m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 660 kcal / 2763 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...