Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
15
g Erdnussöl
lub 15 g Sonnenblumenöl - 600 g Rindsgulaschfleisch, in Stücken (3 cm)
- 15 g Ahornsirup
-
70
g Reiswein
lub 70 g Weißwein - 100 g Sojasauce
- 80 g Wasser und 1 EL für die Stärke
- 10 g Reisessig
- 5 - 10 g frischer Ingwer, fein gehackt
- ¼ TL Chiliflocken, getrocknet
- 3 Sternanise (siehe Tipp)
- 1 - 2 rote Paprika, je nach Größe
-
100
g Champignons, frisch
lub 100 g frische Shiitakepilze - 300 g Brokkoli
- 1 Frühlingszwiebel
- 2 Knoblauchzehen
- ½ Bund frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- ¾ - 1 TL Maisstärke
- Sesam, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1633 kJ / 389 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Slow Cooking Fleischbällchen in Tomatensauce
3sa 40 dk
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2sa
Boeuf Bourguignon
2sa 45 dk
Sous-vide Teriyaki Lachs
1h 20min
Fruchtiges Pulled Pork
9 godz. 10 min
Slow Cooking Hühnerkeulen in Paprikasauce mit Reis
4 godz.
Zitronige Chicken-Wings sous-vide mit Erdäpfeln
3sa
Hendl-Spinat-Bowl mit Eiernudeln
45 min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min
Kokoscurry mit Huhn
45 min