Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avocadocreme
- 2 Bio-Limetten
- 400 g Avocado (essreif), in Stücken
- ½ TL Salz
Lachs sous-vide
- 1450 g Wasser
- 600 g Lachsfilets, frisch ca. 3 cm dick (4 Stücke)
- 4 Prisen Salz
- 4 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 20 g Olivenöl, etwas mehr zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2053 kJ / 491 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 371 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauch dünsten
20min
Gefüllte Hühnerfilets sous-vide
3h 30min
Zwiebeln anbraten
25min
Lachsforelle sous-vide mit Gemüse
1 godz. 30 min
Ossobuco sous-vide
13 Std.
Zitronige Chicken-Wings sous-vide mit Erdäpfeln
3h
Menü: Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme; Mandelpudding
1 Std. 20 Min
Spargel mit Kartoffeln und Sauce Hollandaise
50min
Zwiebeln leicht anbraten
20min
Sous-vide Hendlroulade mit roter Paprikasauce
2 Std. 30 Min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 Std. 30 Min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min