Wersje kompatybilne
Gefüllter Tintenfisch sous-vide mit Parmesan-Safransauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Tintenfische, ganz, mittelgroß, jeweils ca. 250 g und 25 cm lang
- 20 g Semmelwürfel
- 5 g Petersilienblätter
- 10 g Weißwein, trocken
- 2 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 2 EL Olivenöl
- 1400 g Wasser
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Schlagobers
- 2 Prisen Safran, etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 521 mg
Alternatywne przepisy
Rasgula (Dessert)
30min
Fruchtige Caprese mit fermentierter Paradeisersauce
72h 30min
Geflügelleberkäse
14h 15min
Currypaste mit frischem Kurkuma
40min
Lammkeule mit gerösteten Erdäpfeln, Gemüse und Minzsauce
2 godz. 30 min
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2h 20min
Gewürzreis
25min
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50 min
Pistazieneis
9 godz. 30 min
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1h
Marilleneis
15min
Kärntner Kasnudln
1h 45min