Gefüllter Tintenfisch sous-vide mit Parmesan-Safransauce

Gefüllter Tintenfisch sous-vide mit Parmesan-Safransauce

4.2 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Tintenfische, ganz, mittelgroß jeweils ca. 250 g und 25 cm lang
    2
  • Petersilienblätter
    5 g
  • Semmelwürfel
    20 g
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Weißwein, trocken
    10 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Wasser
    1400 g
  • Parmesan in Stücken
    30 g
  • Schlagobers
    50 g
  • Safran etwas mehr zum Garnieren
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 229 kcal / 958 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 521 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...