Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 Jakobsmuscheln, frisch, groß (ca. 500 g)
- 2 ½ EL Olivenöl, mit Zitronengeschmack
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1400 g Wasser, etwas mehr zur Kühlung
- Eiswürfel
- 2 ½ EL Butter
- 50 g Weißwein
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 2 EL Zitronensaft
- 2 Prisen Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Honig
- 3 Zweiglein Thymian, frisch, zum Garnieren
- 1 Prise Meersalzflocken, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Białko
- 56.6 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1804 mg
Alternatywne przepisy
Putenbrust sous-vide mit Kräutern und Paprikasauce
3h 45min
Ossobuco sous-vide
13h
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2 godz. 25 min
Rindswangerl sous-vide, Parmesan-Erdäpfelpüree und Spinat
16 Std. 45 Min
Marinierte Fischfilets mit Chermoula-Sauce und Couscoussalat
1h 20min
Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat
2 godz. 10 min
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50 min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 godz. 30 min
Eggs Benedict mit Kräuter-Hollandaise
55min
Caesar Salad mit Huhn
50min
Klassisches Beefsteak Tatar
30min
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min