Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 carota a pezzi (2 cm)
- 120 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 2 cucchiaini di paprika dolce
- 1 cucchiaino di timo secco
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di lenticchie rosse, secche
- 150 g di patate pelate, a tocchetti (1 cm)
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1208.9 kJ / 288.8 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 101.5 mg
Alternatywne przepisy
Lenticchie all'indiana
35 Min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 Min
Passato di lenticchie rosse e tonno
40 Min
Zuppa di bulgur e lenticchie rosse
1 Std.
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 Min
Zuppa di lenticchie rosse
50 Min
Crema di carote e mandorle
40 Min
Vellutata speziata di carote e zenzero
25min
Vellutata di patate dolci, lenticchie rosse e latte di cocco
30 Min
Crema di zucchine e anacardi raw
20 Min
Paté di lenticchie rosse al curry
4 godz. 10 min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min