![Zuppa di lenticchie alla turca Zuppa di lenticchie alla turca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1d5f91d4-c020-4134-9c74-1b3d92717b59/Derivates/38b07ef1-64ca-4a67-8a23-46a46ffc688b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla bianca, in due
- 2 - 3 spicchi di aglio, a piacere
- 40 g di concentrato di pomodoro
- 30 g di burro, a pezzi
- 200 g di lenticchie rosse secche
- 2 cucchiai di menta secca tritata
- 30 g di riso
- 20 g di bulgur
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a piacere
- 2 pizzichi di pepe, a piacere
-
2
pizzichi di peperoncino secco, a piacere
lub ½ cucchiaino di paprica - 1500 g di acqua, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di bulgur e lenticchie rosse
1 Std.
Zuppa harira marocchina
40 Min
Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio
40 Min
Harira
40 Min
Zuppa di lenticchie e funghi
45min
Mercimek corbasi (Crema di lenticchie rosse)
45min
Misir wat (Stufato di lenticchie)
35min
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35min
Insalata di bulgur, tonno e fagioli
45min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min
Lenticchie all'indiana
35min
Zuppetta di ceci
45min