Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g de champagne
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Mousse à l'avocat
15min
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Crème brûlée à la Passion
3 Std. 45 Min
Mignardises comme un Irish coffee
4 Std. 10 Min
Saveur de la mer au vert des prés (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 4)
2 Std.
Toasts œuf de caille et rillettes de crabe
40 Min
Petits kouign-amann aux pêches de vigne
3 Std.
Opéra de foie gras
24h
Vichyssoise au haddock
45 Min
Chutney mangue-coriandre-citron vert
40 Min
Sabayon de fruits exotiques
30min
Mousse de chèvre, compotée de fraises
25 min