Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g de champagne
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Crème brûlée à la cardamome
1h 10min
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25 Min
Petits flans pâtissiers
1h 15 min
Crème brûlée à la Passion
3h 45min
Brioche perdue, clémentines au miel
1h 10min
Sauce béarnaise
20 min
Glace à la citronnelle, tuile au wasabi et saumon fumé
5h 35min
Eclairs de printemps à la verveine
24 Std.
Soufflé aux agrumes
30min
Soufflé au chocolat et à l'orange
50min
Crème brûlée à la violette
2h 15min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h