
Urządzenia i Akcesoria
Soupe de chalet (Freiburger Gemüsecremesuppe)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Gruyère in Stücken (3 cm)200 g
-
Lauch in Stücken (3 cm)150 g
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Rüebli geschält, in Stücken (3 cm)100 g
-
Kartoffeln, festkochend geschält, in Stücken (3 cm)260 g
-
Butter30 g
-
Wasser550 g
-
Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)2
-
Hörnli50 g
-
Milch200 g
-
Jungspinat100 g
-
Pfeffer1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
-
Vollrahm100 g
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Kalorie
481 kcal /
2009 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria