Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 4 foglie di basilico fresche, lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 160 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta corta a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25 min.
Farfalle ai peperoni e tonno
50 min.
Pasta tonno e olive
35min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Pasta al pomodoro e peperoni
30min
Penne risottate con verdure
35min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min.
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45 min.
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40 min.
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30min