Pasta al forno veloce

Pasta al forno veloce

4.8 1.2K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di mozzarella sgocciolata e a pezzi (2-3 cm)
  • 2 pizzichi di pepe
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 50 g di cipolla
  • 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di polpa di pomodoro
  • 2 cucchiaini di sale
  • 500 g di acqua
  • 400 g di pasta secca tipo penne rigate (12 minuti)
  • 150 g di mortadella (opcjonalnie) a dadini

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26.6 g
Kalorie 2330 kJ / 557 kcal
Tłuszcz 28.2 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...