Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)

Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)

4.6 511 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 30 g di cipollotto a pezzi
  • 300 g di zucchine a cubetti (1x1 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 350 g di pasta secca corta tipo mezze penne
  • 150 g di Gorgonzola cremoso, a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 576.8 kcal / 2413 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 71.2 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 351 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...