Wersje kompatybilne
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 30 g di cipollotto a pezzi
- 300 g di zucchine a cubetti (1x1 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di acqua
- 5 g di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 350 g di pasta secca corta tipo mezze penne
- 150 g di Gorgonzola cremoso, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2413 kJ / 576.8 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 351 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 min.
Pesto di zucchine e basilico
20 min.
Pasta risottata al pomodoro
40 min.
Pasta broccoli e acciughe
40 min.
Risotto zucchine e pancetta
35min
Pasta tonno e olive
35min
Penne risottate ai gamberi
30min
Penne risottate con verdure
35min
Spaghetti broccoli e noci
40 min.
Pasta verze e pancetta
40 min.
Spaghetti alla Nerano
30min
Pasta alla carcerata
30min