Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
TM6

Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)

4.6 (416 ocen)

Składniki

  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 30 g di cipollotto a pezzi
  • 300 g di zucchine a cubetti (1x1 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 350 g di pasta secca corta tipo mezze penne
  • 150 g di Gorgonzola cremoso, a pezzi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2413 kJ / 576.8 kcal
Białko
23.7 g
Węglowodany
71.2 g
Tłuszcz
23.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
3.4 g
Sód
351 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy