Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 300 g d'épinards frais
- 3 œufs
- 2 brins de basilic frais, équeutés
- 140 g de lait
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 30 g d'huile de tournesol
- 180 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 120 g de ricotta
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1077.8 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 105 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche verdurette à la ricotta
3h 10min
Flan de patate douce
40min
Muffins courgette, cottage cheese et noisettes
40min
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1h 10min
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15min
Terrine épinard-brocoli
4h 45min
Quiche aux courgettes et coriandre en filo
40min
Cake aux carottes, persil et chèvre
1h 10min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30min
Cake carotte-courgette-chèvre
55min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Clafoutis de courgettes sans gluten
50min