Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 300 g d'épinards frais
- 3 œufs
- 2 brins de basilic frais, équeutés
- 140 g de lait
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 30 g d'huile de tournesol
- 180 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 120 g de ricotta
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1077.8 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 105 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de quinoa et petits pois à la ricotta
1h 5min
Quiche aux courgettes et coriandre en filo
40 Min
Terrine de potimarron aux noisettes
4 Std. 30 Min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1 Std. 45 Min
Cake carotte-courgette-chèvre
55min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Gratin de carotte aux épices et au parmesan
1h 5min
Quiche carotte-cumin
1 Std.
Galettes de chou-fleur au cumin
35 Min
Cake aux carottes, persil et chèvre
1 Std. 10 Min
Clafoutis de courgettes sans gluten
50 Min
Flan de patate douce
40 Min