![Zuppa di bietole e ginger Zuppa di bietole e ginger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F1F3C082-9402-4555-A594-AF3096AE280B/Derivates/27DEEC8B-F307-4D3E-8B49-630A6792DCF9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di radice di zenzero fresco, a fettine sottili
- 40 g di burro, non salato, a pezzi
- 150 g di patate, a pezzettini
- 450 g di acqua
- 300 g di bietole, bianche, principalmente le foglie verdi, tritate grossolanamente
- 100 g di panna
- 1 cucchiaino colmo di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 80 g filetti di trota, affumicatii, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele
1 godz.
Zuppa di zucca
35min
Tortini alle verdure
55min
Purè di patate
45min
Pastella per fritti
1 godz.
Zuppa di barbabietole
45min
Torta di spinaci e carote al vapore
Brak ocen
Minestra di carote e menta
35min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Couscous con agnello e verdure
50 min
Curry di cavolfiore e lenticchie
45min
Fagiolini al pomodoro
55min