Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 100 g di cipolle, tagliate a metà
- 150 g di carote, a pezzi (3 cm)
- 200 g di porri, ad anelli (2 cm)
- 150 g di sedano rapa, a pezzi (3 cm)
- 30 g di olio di oliva
- 80 g di orzo perlato
- 1100 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l), si sbriciola - 1 cucchiaino di sale e più un po’ per condire
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
-
60
g di panna intera
lub 60 g sostituto della panna a ridotto contenuto di grassi, 19%
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1124.9 kJ / 268.9 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al pomodoro con basilico
30 Min
Caponata siciliana
30 Min
Torta marmorizzata (vegana)
1小时 20 分钟
Ragù di lenticchie
1 Std. 30 Min
Lasagne alle lenticchie
1h 15min
Rösti di verdure con crema ai funghi
1h 15min
Torta al cioccolato e zucchine
1 Std. 25 Min
Gnocchi di patate
1h 15min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Ratatouille
40 Min
Vellutata di piselli
40 Min
Purè di patate nature
55min