Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di peperone rosso, a fette
- 150 g di peperone verde, a fette
- 300 g di cipolle, in quarti
- 300 g di zucchine, con la buccia, a rondelle (circa 2 cm)
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro, (in scatola o fresca)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 2.71 g
- Węglowodany
- 8.78 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
Alternatywne przepisy
Insalata di patate
1h 5 min.
Porri saltati (200 g)
20 min.
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30 min.
Contorno di zucchine
30min
Purè di patate
45 min.
Contorno di verdure
25 min.
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30 min.
Ragù di carne alla bolognese
1h 30 min.
Spiedini di pollo con riso al cumino e insalata tiepida di verdure
2h
Salsa all'aglio
10 min.
Corona dei Re Magi con uvetta
1h 55min
Insalata arcobaleno veloce
10 min.