Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 80 g di cipolla, tagliata a metà
- 1 cucchiaino di semi di finocchio secco
- 40 g di olio di oliva + q.b. per condire
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 400 g di cavolo cappuccio, tagliato a listarelle
- 200 g di patate, a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di fagioli bianchi, in scatola
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di zucca
35 Min
Patate e bietole con uova affogate
45 min
Zuppa di zucca e mela con petto di pollo
40min
Zuppa di cavolo con tofu
1 godz. 45 min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Minestrone
45 min
Salmone con asparagi e grano
40min
Vellutata di valeriana e contorno di broccoli con salsa alle olive
45 min
Crema di bietola
35 Min
Insalata di cavolfiori e patate con noci
40min
Brodo vegetale in pasta vegano
1h
Cavolfiore gratinato
55 min