Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 80 g di cipolla, tagliata a metà
- 1 cucchiaino di semi di finocchio secco
- 40 g di olio di oliva + q.b. per condire
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 400 g di cavolo cappuccio, tagliato a listarelle
- 200 g di patate, a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di fagioli bianchi, in scatola
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie in versione orientale
30 Min
Zuppa di cavolo con tofu
1h 45min
Minestrone
45 Min
Zuppa di verdure
25 Min
Crema marocchina di fave
35min
Zuppa di zucca
35min
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1h 15min
Zuppa di cavolfiore, zucca e broccoli
45 Min
Pane rustico
2h
Polenta con ragù di funghi
45 Min
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
Zuppa di spinaci e lenticchie
50min