Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolle, tagliate a metà
- 150 g di bacon a fette tagliate a pezzi (1 cm)
- 400 g di acqua
- 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- 800 g di cavoletti di Bruxelles
- 50 g di mandorle a bastoncini
- 4 cucchiaini di amido di mais (maizena)
- 2 cucchiai di acqua
- 1 cucchiaio di miele
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 6019 kJ / 1437 kcal
- Białko
- 66.8 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 90 g
Alternatywne przepisy
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 min
Patate lesse
30 min
Cavolfiori gratinati
50 min
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30 min
Asparagi con patate
50 min
Couscous di cavolfiore
Brak ocen
Castagne lesse
55 Min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Cipolle caramellate (200 g)
40min
Fagiolini al pomodoro
55 Min
Fagiolini verdi all'aglio e zenzero
20 min
Funghi all'aglio
20 min