Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 140 g di spinaci in foglie, surgelati a cubetti
-
500
g di petto di tacchino, senza pelle e disossato, a pezzi (3-5 cm)
lub 500 g di petto di pollo, a pezzi (3-5 cm) - 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo sbattuto
- 50 g di pangrattato
- 30 - 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
Alternatywne przepisy
Hamburger impanato di tacchino e spinaci
35min
Parmigiana al forno
1hod. 50min
Sciroppo di lamponi
Brak ocen
Lasagne alle lenticchie
1h 15 min.
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30 min.
Polpettone di carne ai funghi
1h 30 min.
Hamburger vegano di fagioli
1h 20min
Bastoncini di pesce con salsa al pomodoro
Brak ocen
Empanada di tonno
1h 10 min.
Biscotti secchi al cioccolato
1h 30 min.
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1h 15 min.