Vermicelli cinesi con gamberi

Vermicelli cinesi con gamberi

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

  • di spaghettini cinesi (di soia o di riso)
    200 - 250 g
  • acqua tiepida per l'ammollo
  • di spicchi di aglio
    70 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di sale (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino
  • di pepe bianco macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di zucchero
    35 g
  • di salsa di soia
    40 g
  • di vino di riso
    20 g
    20 g di vino bianco
  • di acqua
    700 g
  • di gamberi crudi di media grandezza sgusciati e privati del filo intestinale
    200 - 250 g
  • di taccole fresche
    200 g
  • di cipollotti a dadini (3 mm) o arricciati (vedere consigli), per la decorazione
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 438 kcal / 1832 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...