Wersje kompatybilne
Risotto d’épeautre au zaatar, filet de dinde mariné à l’ail, citron et gingembre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marinade
- 1 gousse d'ail
- 30 g de gingembre frais
- le zeste d'un citron jaune
- 1 c. à soupe de mélange d'épices zaatar
- 70 g d'huile d'olive
- 700 g de filet de dinde, sans peau, taillé en lanières
Le risotto d'épeautre
- 80 g d'échalotes
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de graines d'épeautre (petit épeautre)
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
-
60
g de crème de soja
lub 60 g de crème liquide 30-40% m.g. - 70 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2934.8 kJ / 703.5 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de lentilles aux épinards
40min
Quinotto de potimarron et graines de courge
35 Min
Falafels
24h
Risotto de sarrasin aux champignons
1h 15min
Dhal
1h 40min
Houmous
10 Min
Nouilles soba aux légumes et tofu
30 Min
Tajine de légumes-racine au carvi
1h
Galettes de panais à la coriandre et flocons d'avoine
40min
Houmous
3 Std. 30 Min
Houmous
10 Std. 40 Min
Curry rouge de courge, pois chiches et épinards
12 Std.