Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de farine de blé
- 150 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 30 g de beurre ramolli
- 1 pincée de sel
- 1 l d'huile de friture
- 3 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 724 kJ / 172 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navettes au zeste d'orange
1 godz. 35 min
Pissaladière classique
2 Std.
Couronnes des Rois aux fruits confits
17h
Brioche des rois
6h 35min
Navettes
2 Std.
Pompes à l'huile
3 Std.
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 Min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Fougasse aux grattons
2 Std.
Aïoli
10 Min
Aïoli traditionnel
10 Min