Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 100 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 6 jaunes d'œufs
- 1 œuf
- 5 g de sel
- 75 g de sucre en poudre
- 175 g de beurre pommade, coupé en parcelles et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1548.8 kJ / 370.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6 godz. 25 min
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Stollen
3 godz. 45 min
Mini savarins aux pêches
35min
Tarte au sucre
4h
Brioche parisienne
24 Std.
Pain aux noisettes
3 godz. 15 min
Le pain bénit
2 godz. 30 min
Grand financier à la noisette
55 min
Kouglof
3h 20min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Tarte au libouli
2 Std. 45 Min