Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 1 c. à soupe d'eau
- 140 g de sucre en poudre
La crème aux oeufs
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g de lait concentré non sucré
- 350 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1251 kJ / 296 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crème renversée au chocolat
1h
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45 Min
Crème caramel
3h
Crème au chocolat
3h 25min
Crème caramel
3h
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Œufs au lait au caramel
55 min
Crème renversée au café
2h
Œufs au lait
50 min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 godz.
Crème catalane
4h 25min
Crème caramel et vanille
8 godz.