Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 1 piment rouge thaï, graines retirées
- 3 cm de gingembre frais, coupé en morceaux
- 2000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées, type bouchot
- 500 g d'eau
- 200 g de lait de coco
- 2 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 2 ciboules, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1434 kJ / 344 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettes exotiques coco-gingembre
20min
Gambas aux épices et coriandre
25min
Sardines grillées à la gremolata
35min
Fishcakes coco, coriandre et citron vert
30 min
Raïta pomme-concombre et gambas aux épices
1h 5 min
Curry de crevettes à la citronnelle
35min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20min
Tartare de bar
10min
Bar façon thaïe
35min
Bar, fenouil et riz, vinaigrette aux olives
30 min
Tajine de daurade au citron confit
40min
Bobun crevettes à l'ail et au citron
1 godz.