Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g céleri-rave, épluché, en morceaux
- 250 g de pommes, épluchées, cœur évidé, en morceaux
- 1 c. à soupe d'huile de colza
- 800 g d'eau
- 1 c. à soupe de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 pincées de piment de Cayenne moulu
- 12 physalis, coupés en deux
- 20 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 484 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Soupe de blettes au gingembre
40min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25min
Soupe onctueuse au fenouil et à la carotte
40min
Soupe de légumes
25min
Crème de bettes
35min
Soupe au potiron
35min
Crème de poivron rouge et soupe au gingembre
50min
Crème de pois
40min
Soupe de betteraves
45 min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50min
Velouté de tomates et de courges
25min
Velouté orange-courge
35min