Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 40 g Butter, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, in kleinen Stücken
- 450 g Wasser
- 300 g Mangold, weiss, vorwiegend grüne Teile, grob zerkleinert
- 100 g Rahm
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 80 g Forellenfilet, geräuchert, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 Min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 Min
Randen-Suppe
45 Min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 Min
Basilikumsuppe
25min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 Min
Kürbis-Tomaten-Suppe
25min
Lauchsuppe mit Rohschinken-Chips
40 Min
Erbsen-Crèmesuppe
40 Min
Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte
35 Min
Kürbis-Orangen-Suppe
35 Min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 Min