Mangold-Ingwer-Suppe mit Forelle

Mangold-Ingwer-Suppe mit Forelle

4.0 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Kartoffeln in kleinen Stücken
    150 g
  • Wasser
    450 g
  • Mangold, weiss vorwiegend grüne Teile, grob zerkleinert
    300 g
  • Rahm
    100 g
  • Salz
    1 geh. TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Forellenfilet, geräuchert in Stücken
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 979 kJ / 234 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...