![Vollkornbrot Glutenfrei Vollkornbrot Glutenfrei](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A39A5F85-56F4-4BCE-A4D8-68A2124A295B/Derivates/D87E9B24-B5A1-4C94-8F69-E69B514DEC45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Hirse
- 100 g Amaranth
- 50 g Reis
- 150 g Buchweizen
- 600 g Wasser
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl, glutenfrei, zum Ausstreuen (siehe Tipp)
- 100 g Kastanienmehl
- 50 g Leinsamen
- 50 g Sonnenblumenkerne
-
2
TL Johannisbrotkernmehl
lub 2 TL Guarkernmehl - 1 Pck. Trockenhefe
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 2 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Dinkelbrot
17sa 25 dk
Landbrot Backhausart
2 Std.
Hefezopf
2 godz. 20 min
Kürbissuppe
35min
Vollkornbrot
4h
Linsenbraten
1 Std. 55 Min
Glutenfreies Vollkornmehl
5 menit
Shrimps-Lachs-Spiesse mit Spinat-Kartoffeln
1 Std. 15 Min
Glutenfreie Focaccia
1j
Gluten- und getreidefreie Brötchen
1h 20min
Vollkorn-Burgerbrötchen
2 godz. 50 min
Hirsenmehlbrot
1 godz. 45 min