Urządzenia i Akcesoria
Vollkornbrot Glutenfrei
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
18 Scheiben
Składniki
-
Hirse100 g
-
Amaranth100 g
-
Reis50 g
-
Buchweizen150 g
-
Wasser600 g
-
Butter zum Einfetten
-
Paniermehl glutenfrei, zum Ausstreuen (siehe Tipp)
-
Kastanienmehl100 g
-
Leinsamen50 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
2 TL GuarkernmehlJohannisbrotkernmehl2 TL
-
Trockenhefe1 Pck.
-
Zucker1 TL
-
Salz1 TL
-
Backpulver2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
510 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hirsenmehlbrot
1 godz. 45 min
Dinkelbrot
17 godz. 25 min
Minestrone mit Seidentofu
35 min
Linsenbraten
1 godz. 55 min
Glutenfreie Focaccia
1 godz.
Vollkornbrot
4 godz.
Vollkornbrot
4 godz.
Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
5 godz. 20 min
Gemüse-Gewürz-Reis
45 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
UrDinkel Brot
11 godz.