Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen, entkernt
- 80 g Zwiebeln, in Hälften
- 1 TL Fenchelsamen
- 40 g Olivenöl
- 600 g Wasser
- 1 geh. TL feinkörniges Salz
- 400 g Weisskohl, in Streifen
- 200 g Kartoffeln, in Stücken (1-2 cm)
- 200 g weisse Bohnen, aus der Dose
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 min.
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45 min.
Bohnen-Kartoffel-Curry
40 min.
Kartoffelsuppe
1h
Pilz-Kartoffel-Suppe
25 min.
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 min.
Bohneneintopf mit Fleischbällchen
45 min.
Orientalische Linsensuppe
30min
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Kohl-Kürbis-Suppe
45 min.
Kartoffel-Gulaschsuppe
1h
Kohlsuppe mit Tofu
1h 45 min.