Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Hirse
- 100 g Buchweizen
- 330 g Wasser
- 25 g frische Hefe
- 1 TL Zucker
- 250 g Brotmehl glutenfrei
- 2 TL Salz
- 10 g Olivenöl, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Tomateneintopf
1 godz. 30 min
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Vollkornbrot Glutenfrei
4h
Powerballs (Vegan)
15 min
Gluten- und getreidefreie Brötchen
1 godz. 20 min
Linsendal
35min
UrDinkel Brot
11 godz.
Amaranthcreme mit Kirschen und Hanf
35min
Vollkornbrot
4h
High Protein Brot (glutenfrei)
9 godz. 30 min
Linsendal (2 Portionen)
35min
Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
5h 20min