Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Radieschensalsa
- 1 Bund Radieschen, geputzt (ca. 160 g)
- 1 rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 10 g Senf
- 25 g Weissweinessig
- 35 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 15 g Kapern, eingelegt, abgetropft
Brokkolibratlinge
- 460 g Wasser
- 500 g Brokkoli, in Röschen
- 70 g Mandeln
- 30 g Sojamehl, vollfett, als Ei-Ersatz
- 20 g Paniermehl, vegan
- 30 g Haferflocken, zart
- 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta Auflauf mit Spinat
1h 20min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45min
Broccoli-Burger an Radieschen-Salsa
1 godz.
Gemüsecurry
1 godz.
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1sa 10 dk
Blumenkohl-Käse-Pizzen
1 godz.
Linsen-Moussaka
2h 30min
Gemüse-Gewürz-Reis
45min
Vegetarische Calzoni
1h 50min
Kichererbsen-Tomaten-Blinis
30 min
Linsenbraten
1 godz. 55 min
Quinoa-Broccoli-Gratin
1sa 10 dk