Gewürzte marokkanische Linsensuppe

Gewürzte marokkanische Linsensuppe

4.4 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Ingwer, getrocknet, gemahlen
    1 TL
  • Koriander, gemahlen
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Paprika edelsüss
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer
    ¼ TL
  • Zimt
    ½ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Chili, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    ¼ TL
  • Wasser
    750 g
  • Gemüsebouillon Paste
    2 geh. TL
    2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5l)
  • rote Linsen, getrocknet
    100 g
  • passierte Tomaten
    800 g
  • Salz nach Geschmack
    1 Prise
  • schwarzer Pfeffer nach Geschmack
    1 Prise
  • Koriander nur Blätter, nach Geschmack
    2 - 3 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 991 kJ / 236 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...