Broccoli-Burger an Radieschen-Salsa

Broccoli-Burger an Radieschen-Salsa

4.5 76 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Radieschen-Salsa
  • Radieschen, rot gewaschen
    160 g
  • rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
    1
  • Senf (ca. 1 TL)
    10 g
  • Weissweinessig
    25 g
  • Olivenöl
    35 g
  • feinkörniges Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • eingelegte Kapern abgetropft
    15 g
Broccoli-Burger
  • Wasser
    460 g
  • Brokkoli in Röschen
    500 g
  • Mandeln, ungeröstet ganz
    70 g
  • Sojamehl vollfett, als Eiersatz
    30 g
  • Paniermehl vegan
    20 g
  • Haferflocken
    30 g
  • feinkörniges Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • pflanzliches Öl zum Frittieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 1565 kJ / 374 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 9.2 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...