Spinat-Linsensuppe

Spinat-Linsensuppe

4.1 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln in Vierteln
    50 g
  • Karotten geschält, in Stücken (0.5 cm)
    50 g
  • Blätter vom Sellerie gewaschen und abgetropft
    50 g
    50 g Staudensellerie, in Stücken
  • Linsen
    250 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Gemüsebouillon
    1 EL
    1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l)
  • Wasser
    1000 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Blattspinat, frisch gewaschen und getrocknet
    200 g
    200 g Blattspinat, gefroren, aufgetaut und abgetropft
  • Reis (Kochzeit 16 Min.)
    160 g
  • feinkörniges Salz (opcjonalnie)
    ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 451 kcal / 1887 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 67.3 g
Błonnik 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...