![Randen-Suppe Randen-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B8281B54-B033-4119-97CB-50DBA6C7E03D/Derivates/73D77BA2-6E2E-4CB4-B629-C895548174FB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Butter
- 300 g Randen, roh, geschält, in Würfeln (2 cm)
- 500 g Wasser
-
1
Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gemüsebouillon Paste - ½ TL Salz
- 1 Prise weisser Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 EL Weissweinessig
- 1 Prise Zucker
- 1 Prise Kümmel, gemahlen
- 150 g Rahm
-
4
TL Meerrettich, frisch
lub 4 TL Meerrettich-Rahm, aus dem Glas
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1091 kJ / 261 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gerstensuppe
1 Std. 20 Min
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 dk
Randenrisotto mit Saltimbocca
45min
Peperonicremesuppe
20min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40min
Kürbis-Orangen-Suppe
35min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40min
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15 dk
Randensalat
10min