Randen-Suppe

Randen-Suppe

4.8 172 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Butter
    50 g
  • Randen, roh geschält, in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Wasser
    500 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    1
    2 geh. TL Gemüsebouillon Paste
  • Salz
    ½ TL
  • weisser Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Weissweinessig
    1 EL
  • Zucker
    1 Prise
  • Kümmel, gemahlen
    1 Prise
  • Rahm
    150 g
  • Meerrettich, frisch
    4 TL
    4 TL Meerrettich-Rahm, aus dem Glas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 3 g
Kalorie 1091 kJ / 261 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...