Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Steinpilze, getrocknet
- 200 g Wasser, kochend heiss
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 250 g Risottoreis (z.B. Arborio oder Vialone)
- 100 g Weisswein
-
750
g Gemüsefond, heiss
lub 750 g Rindsfond, heiss - 5 - 8 Safranfäden
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Randen-Suppe
45min
Tessiner Polenta
45min
Risotto milanese
30 min
Polenta
30 min
Risotto
30 min
Spinatrisotto mit Spargeln
40min
Gerstensuppe
1h 20min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 min
Munder Safranrisotto
45min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40min
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45min