Erbsen-Crèmesuppe
TM6 TM5

Erbsen-Crèmesuppe

4.7 (60 ocen)

Składniki

  • 150 g Zwiebeln, in Hälften
  • 20 g Butter
  • 1000 g grüne Erbsen, frisch
    lub 1000 g grüne Erbsen, gefroren
  • 600 g Wasser
  • 1 EL Geflügelbouillon
    lub 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l)
  • 200 g Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
    lub 200 g Crème Fraîche, alle Sorten
  • 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, nach Belieben
  • ½ TL feinkörniges Salz, nach Belieben

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
778 kJ / 187 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy