Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, in Hälften
- 20 g Butter
-
1000
g grüne Erbsen, frisch
lub 1000 g grüne Erbsen, gefroren - 600 g Wasser
-
1
EL Geflügelbouillon
lub 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l) -
200
g Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
lub 200 g Crème Fraîche, alle Sorten - 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, nach Belieben
- ½ TL feinkörniges Salz, nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40min
Gemüsecremesuppe
45min
Randen-Suppe
45min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45min
Trenette mit Pesto
45min
Champignoncremesuppe
20min
Tomatencremesuppe
35min
Spargel-Dill-Suppe
25min
Erbsen-Minz-Suppe
30min
Lauchsuppe mit Rohschinken-Chips
40min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50min