Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Olio alle erbe aromatiche
- 100 g di olio di oliva
- ½ mazzetto di basilico fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- 1 pizzico di sale
Zuppa
- 120 g di cipollotti, a pezzi (2 cm)
- 1 - 2 spicchio di aglio
- 600 g di zucchine, a pezzi (3 cm)
- 750 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- ½ mazzetto di basilico fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
-
150
g di formaggio fresco spalmabile con pepe
lub 150 g di formaggio fresco spalmabile al naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 15114 kJ / 364 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di verdure con orzo perlato
1 Std. 15 Min
Vellutata di peperoni
20 min
Zuppa di zucca
35 Min
Vellutata ai funghi selvatici
Brak ocen
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 Min
Vellutata di pomodoro
10min
Zuppa di zucca
35 Min
Vellutata di piselli
40 Min
Vellutata di pomodori
35 Min
Zuppa di funghi e patate
45 Min
Zuppa di carote secondo Moro
1h 45min