Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di burro, non salato, freddo, a pezzi + q.b. per imburrare
- 250 g di formaggio fresco, 40% di grasso, (tipo quark)
- 160 g di farina per pane + q.b. per infarinare
- ¼ di cucchiaino di lievito in polvere
- ¾ di cucchiaino di sale
- 60 g di formaggio Gruviera, a pezzi
- 800 g di spinaci tritati, surgelati
- 3 uova
- 2 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2243 kJ / 538 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Purea di patate
45min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30min
Filetto di maiale in crosta
1h 15 min
Quiche di asparagi
1h
Uova strapazzate con spinaci e formaggio di capra
25min
Verdure ripiene
1h 20min
Riso casimiro
45min
Minestra di carote e menta
35min
Torta salata di spinaci e pomodorini
1 godz. 45 min
Crostata di cipolle e formaggio
1h 15 min
Parmigiana di melanzane
2h
Torta di carote
1h 10 min