Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ guarnecer
- 100 g pepino
- 20 g chalota
- 1 lima (raspa e sumo)
- 1 pitada de sal
- 40 g crème fraîche
- 10 g cebolinho picado
Sopa
- 50 g chalota
- 2 dentes de alho
- 500 g pepino cortado em pedaços
- 10 g coentros
- 240 g iogurte natural
- 100 g cubos de gelo
- 1 c. chá de sal
- 1 malagueta verde (opcjonalnie)
- 50 g azeite
- 40 g sumo de lima (2 unid. aprox.)
- Cebolinho picado q.b. p/ finalizar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 901 kJ / 216 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de espinafres e espargos
1h 30min
Sopa de tomate
30min
Sopa de meloa
1h
Gaspacho de beterraba
50min
Sopa fria de melão com presunto
10 min
Sopa fria de pepino
4h
Sopa fria de tomate e pêssego
40min
Gaspacho
30min
Gaspacho
10 min
Vichyssoise de espargos
40min
Húmus de beterraba
5 min
Vazia com chimichurri
2h