Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g espargos verdes
- 1100 g filetes de linguado (12 unid.)
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 20 g funcho em rama
- 250 g bolbo de funcho cortado em cubos
- 160 g batata cortadas em pedaços
- 2 dentes de alho
- 15 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 50 g cebola
- 200 g caldo de peixe caseiro
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1243.9 kJ / 297.3 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1517.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atum braseado com puré de cenoura e legumes ao vapor
50 min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1 Std. 5 Min
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50 min
Azevias no forno com puré de aipo
1 godz.
Frango ao vapor com manteiga picante de coentros
35 min
Risoto de tamboril
50 min
Ceviche de salmão
5h
Creme de espargos com parmesão
30 min
Vichyssoise de espargos
40 min
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 min
Molho pesto
5min
Risoto de espargos e açafrão
35 min