Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beterraba cortada em pedaços
- 200 g cebola roxa cortada em pedaços, mais q.b. cortada em cubos p/ guarnecer
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 800 g água
- 150 g pepino cortado em pedaços, mais q.b. cortado em cubos p/ guarnecer
- 10 g aneto, mais q.b. p/ guarnecer
- 30 g vinagre de sidra
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 171.8 kJ / 41.1 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 345.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas da avó Adília
35 Min
Gaspacho de tomate e melancia
5 min
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30min
Sopa fria de pepino
4h
Soufflé de legumes da época
2h 10min
Salada de batata-doce, romã e feta
35 Min
Rolo de agrião com cebola confitada
1h
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50min
Gaspacho
10 min
Sopa picante de couve-flor
30min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Maionese que não é maionese
5 min