Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lentejas castellanas secas
- 80 g de cebolla en trozos
- 1 puerro en rodajas aprox. 100 g (solo la parte blanca)
- 1 tomate maduro en cuartos (aprox. 120 g)
- 60 g de aceite de oliva
-
250
g de boletus congelados en trozos
lub 30 g de boletus deshidratados, hidratados previamente en 220 g de agua caliente - 800 g de caldo
-
½
ramita de romero fresco
lub 1 pellizco de romero seco - 1 pimienta de Cayena seca entera (opcional)
- 2 morcillas de cebolla peladas cortadas en 6 rodajas
- Wartości odżywcze
- na 4 ración
- Kalorie
- 10610.8 kJ / 2538.5 kcal
- Białko
- 125.1 g
- Węglowodany
- 192.4 g
- Tłuszcz
- 140.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.5 g
- Błonnik
- 55.7 g
- Sód
- 2422 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con chistorra
40min
Crema de garbanzos con lascas de bacalao
30min
Garbanzos encebollados
40min
Alubias con tomate y cúrcuma
30min
Bacalao mechado con chorizo y alubias
30min
Pilpil de garbanzos, acelgas y bacalao
1u.
Lentejas con setas y morcilla
3h
Ajoblanco de mango con arroz, aguacate y langostinos
40min
Crema de judías blancas con espinacas
30min
Garbanzos con callos (Cocción lenta)
17h 30min
Lentejas con cerdo al garam masala
2u. 45min
Alcachofas con champiñones y beicon
50min