Wersje kompatybilne
Vichyssoise de coliflor con mejillones al vapor
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
- 30 g de apio
- 30 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para regar)
- 30 g de mantequilla
- 300 g de agua
- 250 g de patata en trozos
- 300 g de ramilletes de coliflor
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 6 rebanadas de pan
- 1 diente de ajo
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 200 g nata
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1120 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 min
Crema de judías verdes
35 Min
Crema de apio
40 Min
Crema de champiñones
20 Min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 Min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1 godz. 30 min
Crema parmentier de setas shiitake
35 Min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30 Min
Crema de espárragos verdes
40 Min
Crema de puerros y pera con jamón
40 Min
Crema de coliflor y garbanzos
40 Min
Crema Dubarry (de coliflor)
50 min.