Wersje kompatybilne
Vichyssoise de coliflor con mejillones al vapor
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
- 30 g de apio
- 30 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para regar)
- 30 g de mantequilla
- 300 g de agua
- 250 g de patata en trozos
- 300 g de ramilletes de coliflor
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 6 rebanadas de pan
- 1 diente de ajo
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 200 g nata
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1120 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema Dubarry (de coliflor)
50min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Crema de judías verdes
35min
Crema de coliflor con bacalao y beicon
30min
Crema de acelgas y piñones
45 Min
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45 Min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 Min
Vichyssoise de apio
40min
Crema de coliflor y garbanzos
40min
Vichyssoise de espárragos
30min