Australian Oat Damper

Australian Oat Damper

3.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 pieces

Składniki

  • Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
    200 g
  • self-raising flour
    375 g
  • spelt flour
    80 g
  • unsalted butter cold, diced, plus extra for serving
    30 g
  • rolled oats plus 1 Tbsp for sprinkling
    50 g
  • fresh rosemary leaves only
    5 sprigs
  • baking powder
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • buttermilk plus 2 Tbsp for brushing
    375 g
  • coarse sea salt for sprinkling

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 455 kcal / 1905 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 48 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 905 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...