Urządzenia i Akcesoria
Australian Oat Damper
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 pieces
Składniki
-
Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)200 g
-
self-raising flour375 g
-
spelt flour80 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for serving30 g
-
rolled oats plus 1 Tbsp for sprinkling50 g
-
fresh rosemary leaves only5 sprigs
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
buttermilk plus 2 Tbsp for brushing375 g
-
coarse sea salt for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
905 mg
Białko
15 g
Kalorie
1905 kJ /
455 kcal
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Estonian Kringle (Estonia)
1 godz. 40 min
Beetroot Houmous
15 min
Hot Cross Scones
30 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6 godz. 40 min
Parmesan and Oat Rolls
1 godz. 40 min
Carrot Cake Energy Balls
15 min
Courgette and Cocoa Cake
24 godz.
Orange and Coconut Squares
35 min
Seriously Seedy Crackers
30 min
Soda Bread with Feta
30 min